Ewka3006

Ewka3006

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Rosół z kostką z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składniki na ok.4 porcje średniej wielkości. Informacja dla dbających o linię:jedna porcja tego dania zawiera ok.140 kcal.

Rosół z kostką z kaszy manny

Składniki:

Rosół z kostką z kaszy manny

 

  • 1 litr rosołu
  • 10 dag kaszy manny
  • 400 ml wody
  • 1 łyżka masła i koperku
  • sól
  • Do dekoracji:
  • kilka plastrów ugotowanej marchwi
  • świeża pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kostką z kaszy manny
Kaszę wymieszać z kilkoma łyżkami wody.Resztę wody zagotować z masła i soli do smaku. Wlać kaszę,mieszając gotować ok.15 minut do zgęstnienia. Wymieszać z koperkiem. Płaski talerz lub tacę opłukać zimną wodą i wylać na niego kaszę.Rozsmarować na 1 cm grubości.Wystudzić i pokroić na kostkę.Kostki kaszy włożyć do talerzy lub bulionówek i zalać gorącym rosołem.Posypać pietruszką.Od razu podawać.