Sposób przygotowania:
Rosół z kurczaka
Do garnka z zimna wodą wkładamy umytago kurczaka i zaczynamy gotowac na wolnym ogniu , gdy wyplynął " szumowiny" ( ścięte bialko mięsa) zbieramy je najlepiej łyżką cedzakową , kiedy już przestaną wyplywac i mamy klarowna wode , wrzucamy calą cebulke wcześniej opalona na ogniu , liść laurowy , ziele angielskie , rosołek oraz marchew pokrojona wzdluz na 4 części ( nigdy nie ścieramy do rosolu warzyw) , korzen pietruszki , kawałek pora , obranego selera ,liść kapusty włoskiej , kiedy zacznie się gotowac dodajemy pieprz i ziarenka smaku , gotujemy około 45 minut na bardzo wolnym ogniu uważając by nie zaczał sie bardzo gotowac bo zmętnieje . Podajemy z makaronem posypany pietruszką. smacznego:)
cremebrule
jarek-energy
oczywiście że tak same przyprawy bez chemii wystarczą :)
jarek-energy
wtedy jeszcze troche szpondru troche więcej innych przypraw i jest cudny:)
dobry
szponderek musi byc, od rosolu mianuje sie specem ;-)
cremebrule
Gość
sandra200
evita0007
Mina
Babciagramolka
orzel85