Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rosół z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rosół to zupa uniwersalna, takie danie pasuje zarówno w niedzielę jak i w tygodniu

Rosół z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół z kurczaka

 

  • 0,5 szt kurczak,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku przyprawa kucharek,
  • 1 gałązka lubczyk,
  • 1 łyżka natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kurczaka
Kurczaka pokroić na porcje, włożyć do garnka, zalać wodą, osolić i gotować około pół godziny. Następnie dodać przyprawę Kucharek, pokrojone warzywa i lubczyk, ugotować do miękkości mięsa. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, posypać posiekaną natką pietruszki.
Rosół z kurczaka
Etap 1
Rosół z kurczaka
Etap 2