Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rosół z kurczaka z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rosół z kurczaka to delikatna zupa

Rosół z kurczaka z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Rosół z kurczaka z groszkiem ptysiowym

 

  • 0,5 szt kurczaka,
  • 30 g groszku ptysiowego,
  • pieprz,
  • sól,
  • 0,5 cebuli,
  • 0,5 pora,
  • 1 pietruszka,
  • 2 marchewki,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kurczaka z groszkiem ptysiowym
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. dodać obrane marchewki, pietruszkę i pora. Całość zagotować, zebrać szumowinę, dodać upieczoną nad ogniem cebulkę, kostkę rosołową, odrobinę pieprzu. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Następnie wyjąć mięso, a rosół przecedzić przez sito, przyprawić do smaku . Podawać z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem ptysiowym, posypany natką pietruszki