luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rosol z miesa mieszanego

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny rosol, ktory ugotowalam w swieta.

Rosol z miesa mieszanego

Składniki:

Rosol z miesa mieszanego

 

  • 1/2 kurczaka
  • 500 gram miesa wolowego na zupe
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera (korzen)
  • 1 pietruszka(korzen)
  • 1 por
  • 4 jajka
  • vegeta
  • sol
  • maggi

Sposób przygotowania:

Rosol z miesa mieszanego
Pol kurczaka i mieso wolowe zalac woda, dodac 1 lyzke soli i zagotowac. Zmniejszyc temperature na min., przykryc pokrywka i dalej gotowac. Gdy mieso z kurczaka bedzie miekkie wyciagnac je do ostudzenia. Po jakims czasie sprawdzic mieso wolowe, miekkie wyciagnac. Do wywaru miesnego dodac obrane i pokrojone warzywa(marchewke, seler, pietruszke), gotowac ok.15 min. Nastepnie dodac pokrojony na cienkie plasterki por i vegete. Gotowac jeszcze 10 min. Po tym czasie dodac pokrojone mieso z kurczaka i wolowe. Jajka rozmieszac widelcem i wlac stopniowo do juz nie gotujacej sie zupy. Doprawic do smaku maggi.