primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Rosół z mięsa wołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny i zdrowy rosół ugotowany na mięsie wołowym. Można go podawać z makaronem albo lanym ciastem.

Rosół z mięsa wołowego

Składniki:

Rosół z mięsa wołowego

 

 

  • makaron

Sposób przygotowania:

Rosół z mięsa wołowego
Mięso wołowe rozbratel pokroić na części, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 1,5 godziny. Po tym czasie dodać jarzyny: marchew, pietruszkę korzeń, korzeń selera, cebulę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotować nadal- jeszcze 30 minut. Rosół przecedzić, a jarzyny pokroić w plasterki. Dodać do smaku sól i pieprz.