Sposób przygotowania:
Rosół mieszany z wołowiny i drobiu
Przygotować należy składniki na rosół oraz makaron, pod warunkiem, że będzie on kupny. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli, makaron przelać letnią wodą. Mięso wołowe oraz drobiowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć mięso. Wodę w garnku zagotować, do wrzącej włożyć mięso i na wolnym ogniu gotować mięso. Rosół powinien migać delikatnie aby nie powstawały szumowiny. Następnie umyć warzywa: marchew, por, pietruszkę, seler i gdy mięso będzie delikatnie miękkie, wówczas włożyć warzywa pokrojone z paski, wrzucić lubczyk i gotować całość. Dodać również cebulę przypieczoną na suchej blasze aby rosół był klarowny. Dodać przyprawy: vegetę, sól- 1 łyżeczka, pieprz., można dodać inne ulubione zioła. Gotować składniki do miękkości. Porcjować do talerza makaron, zalać gorącym rosołem, można do talerzy dodać marchew pokrojoną w kostkę i posypać zieleniną, następnie nałożyć porcję mięsa wołowego.