p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

rosół z młodymi warzywami i kartoflami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój ulubiony rosół z młodymi warzywami i kartoflami

rosół z młodymi warzywami i kartoflami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

rosół z młodymi warzywami i kartoflami

 

  • 1 szt kura młoda,
  • 3 szt marchew młoda,
  • 1 szt seler młody,
  • 2 szt pietruszka młoda,
  • 2 szt. kostka rosołowa,
  • 1 szt. por,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

rosół z młodymi warzywami i kartoflami
Oczyścić warzywa, kurę, zalać zimną wodą, zagotować, dodać 1 łyżeczkę soli, po około 10 minutach zaczną pojawiać się szumowiny, ściągać je tak długo, aż przestana się pojawiać. Dodać kostki rosołowe, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać z makaronem, kartoflami, mięso wyciągnąć na oddzielny talerz.
rosół z młodymi warzywami i kartoflami
Etap 1
rosół z młodymi warzywami i kartoflami
Etap 2
rosół z młodymi warzywami i kartoflami
mięso wyciągnąć na oddzielny talerz