anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z przepiórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rosół z przepiórki jest wyjątkowy w smaku i niezwykle delikatny polecam wypróbować, na pewno nie będziecie żałować decyzji.

Rosół z przepiórki

Składniki:

Rosół z przepiórki

 

  • 1 przepiórka
  • 2 l wody
  • 1 cebula
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • Natka pietruszki lub selera
  • 100 g makaronu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z przepiórki
Przepiórkę umyć i podzielić na porcję, włożyć do garnka dodać wodę, cebulę pokrojoną w kostkę, listek laurowy, ziele angielskie obraną i pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę.

Gotować na małym ogniu około 30 minut, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać drobno posiekaną natkę pietruszki lub selera.

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.