anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z udek z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rosół to pyszna zupa a z mięsa często robię sałatkę lub porostu podaje je ugotowane zamiast drugiego dania polecam.

Rosół z udek z kurczaka

Składniki:

Rosół z udek z kurczaka

 

  • 2 udka
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 marchewki
  • 1/8 selera
  • Sól
  • Pieprz
  • Makaron nitki
  • Wegeta
  • Maga
  • Natka pietruszkę

Sposób przygotowania:

Rosół z udek z kurczaka
Mięso dokładnie oczyścić i umyć. Włożyć do garnka wlać około 2 l.wody dodać obrana i pokrojoną marchew i seler, cebulę pokroić w kostkę, doprawić do smaku i gotować około 40 minut aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę z pietruszki.makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Rosół podawać z makaronem