Rosół z kury Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować rosół z kury

Rosół z kury Asus

Składniki:

Rosół z kury Asus

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kury Asus
Sprawioną kurę dokładnie opłukać, podzielić na mniejsze porcje, włożyć do garnka zalać 3 litrami zimnej wody i zagotować. Umyte grzyby, włoszczyznę obraną oraz cebule wrzucić do garnka, następnie dodać przyprawy i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny. Po tym czasie rosół przecedzić, marchewkę pokroić w plastry, grzyby w paski i z powrotem dodać do rosołu. Dodać również obrane ze skóry i pokrojone na kawałki mięso. Na koniec doprawić zupę do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

grzyby