Sposób przygotowania:
Rosołek
Kurczaka myjemy następnie patroszymy i znów myjemy. Wycinamy piersi z kurczaka na drugie danie . Umytego i wypatroszonego kurczaka wstawiamy w dużym garnku zalanego dużą ilością wody. Gdy rosół zaczyna się gotować my w tym czasie obieramy marchew, pietruszkę , seler (myjemy to wszystko razem z porem i obraną cebulą) Marchew kroimy na dowolne wielkości , ja kroje marchew na pół i oby dwie połówki na 4. Pietruszkę tak samo , a seler w sporą kosteczkę. Por z talarki a cebulę całą. Gdy już wszystko mamy obrane i umyte możemy wrzucać do naszego rosołu . Gdy rosół się zagotuje będzie pływać po nim piana , trzeba ją zebrać siteczkiem lub łyżką. Następnie płuczemy serduszka i wątróbkę i dodajemy do rosołu . Do smaku wrzucamy kostkę rosołową oraz pieprzymy. Przy końcu gotowania dosłownie 5min przed wyłączeniem dodajemy koperek , natkę pietruszki chyba że mamy świeżą lub mrożoną ale to nie ważne bo i tak dodajemy około 5min przed wyłączeniem rosołu. Podajemy z makaronem , Smacznego :)