Sposób przygotowania:
Rosołek Eli
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przepiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać do kurczaka obrane jarzyny,opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka i jarzyny.Z jarzyn mażna zrobić sałatkęRosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny).
,doprawić solą,pieprzem i maggi.
Makaron ugotować i odcedzić.Ugotowanego kurczaka podzielić na porcje.Rosół podawać z makaronem i porcją kurczaka.Smacznego!
,doprawić solą,pieprzem i maggi.
Makaron ugotować i odcedzić.Ugotowanego kurczaka podzielić na porcje.Rosół podawać z makaronem i porcją kurczaka.Smacznego!