marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rosołek z makaronem w trzech kolorach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ugotować bulion na wywarze z jarzyn i przecedzić.Umyć pęczek natki i posiekać drobno.Ugotować makaron "al dente" i odcedzić,przelać wodą.

Rosołek z makaronem w trzech kolorach.

Składniki:

Rosołek z makaronem w trzech kolorach.

 

  • 1 l.bulionu warzywnego,
  • ziele angielskie,
  • 3-4 listki laurowe,
  • pieprz,
  • vegeta lub "Ziarenka smaku",
  • pietruszka zielona,
  • makaron trójbarwny(zielony,różowy i żółty),
  • sól,
  • 2 bulionetki warzywne.

Sposób przygotowania:

Rosołek z makaronem w trzech kolorach.
Ugotować bulion warzywny i odcedzić warzywa na sitku,marchewkę i korzeń pietruszki można drobno posiekać i
wrzucić do bulionu,a liście i łodygi pora odrzucić.Dodać przyprawy
zapachowe i bulionetki i jeszcze pogotować,a na koniec doprawić
pieprzem,vegetą lub ziarenkami smaku.Makaron wrzucić na lekko osoloną wodę i gotować"al dente",przecedzić na durszlak,przelać
zimną wodą z kranu,a lepiej z filtra.Pęczek natki opłukać dobrze
i posiekać niezbyt drobno.Makaron ostygnięty kłaść do głębokich
talerzy posypać natką i nalewać rosół.

Tagi:

makaron