Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Rosołek2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczny rosołek..z dodatkiem kapusty.

Rosołek2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosołek2

 

  • 0,5 kg skrzydełek
  • 1-2 suszone grzybki
  • 1 niewielki burak
  • 1 duża cebula
  • 1 porcja włoszczyzny z kapustą
  • 1 łyżeczka vegety

 

Sposób przygotowania:

Rosołek2
Cebulę przekrojoną na połowę włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika . Mięso zalać 8 szkl. zimnej wody z przyprawą warzywną, dodać pieprz i zagotować na małym ogniu. Dodac poszatkowaną włoszczyznę , przypieczoną cebulę, umyte grzybki i obrany burak. Gotować do miękkości, przecedzić i doprawić do smaku. Wywar raz jeszcze zagotować na niewielkim ogniu, dodać makaron i gotować do 3-4 minuty.
Rosołek2
Gotujący się wywar mięsny z włoszczyzną.

Tagi:

buraki