Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka i wołowiny
Warzywa obieramy ,myjemy, mieso myjemy i zalewamy zimną woda razem z warzywami, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i suszonego grzybka. Zagotowujemy, zbieramy burzyny i zmniejszamy płomień tak żeby nasz rosołek lekko bulgotał -tak około 4-5 godzin.Pod koniec gotowania dodajemy vegetą, maggi i jak ktos lubi to kostkę rosołową. Rosołek powinien być dobrze przyprawiony.Jak już rosół będzie gotowy wyjmujemy z niego mięso i warzywa, a wywar przecedzamy przez sitko.Połowę wywaru zostawiamy na rosół, a z drugiej robimy galaretkę. Żelatynę spożywczą (wg.przepisu na opakowaniu) rozpuszczamy w cześci rosołu przeznaczonej na galaretę i odstawiamy na bok. Mięso oddzielamy od kości i kroimy drobno ,marchewkę kroimy w talarki, natkę pietruszki drobno siekamy.Przygotowujemy salaterki, na dnie kładziemy odrobinę natki, układamy marchewkę a na marchewkę mięsko i na koniec znów zasypuję natką. Zalewamy wywarem z żelatyną i odstawiamy do wystygnięcia, jak przestygnie wkładamy do lodówki. Podajemy polane cytryną lub jak kto woli octem. SMACZNEGO
evita0007