Sposób przygotowania:
Kolorowa galareta drobiowa
Gotujemy rosołek( z kurczaka, pietruszki, marchewki,pieczonej na gazie cebulki,selera,kostek rosołowych)dwie godziny.Następnie wyciągamy kurczaka i warzywa(zostawiamy tylko marchewkę)kurczaka obieramy ze skóry i kości i drobimy mięsko,ja dodaję tylko pierś ale to kwestia gustu.Do rosołu dodajemy czosnek,magi,pieprz i jak mało to jeszcze soli,przecedzić i dodać żelatynę w zależności ile i jaki jest rosół.Marchewkę pokroić w kosteczkę,do salaterek nakładamy trochę marchewki trochę groszku i kukurydzy a na końcu mięso i znowu trochę marchewki groszku i kukurydzy i zalewamy chłodnym rosołem.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin,ja zawsze robię wieczorem i pozostawiam na noc,i jem na śniadanko:)Życze smacznego,mam nadzieję że wszystko jasno napisałam!
kasik12
dusia30
moli