lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 154]

Rosti (placki) z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sezon dyniowy w pełni! Trzeba korzystać z tego co daje natura. Polecam pyszne placuszki z dyni z mąką kukurydzianą.

Rosti (placki)  z dyni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosti (placki) z dyni

 

Sposób przygotowania:

Rosti (placki) z dyni
Dynię obrać ze skóry i wydrążyć. Pokroić dla wygody na kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu dyni dodać do niej całe jajko, mąkę kukurydzianą i drobno starty imbir. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Na patelni teflonowej rozgrzać oliwę i kłaść po sporej łyżce ciasta rozpłaszczając lekko. Smażyć z obu stron na złoty kolor. 
Rosti (placki)  z dyni
dodać do niej całe jajko, mąkę kukurydzianą i drobno starty imbir
Rosti (placki)  z dyni
Smażyć z obu stron na złoty kolor