Sposób przygotowania:
Rosyjskie ciasteczka
Mało utrzeć z cukrami na jednolitą pulchną jasną masę. W drugiej misce wymieszać mąkę z sodą oraz cappuccino i zmielone wcześniej orzechy. Do utartego masła dodawać stopniowo wymieszane ze sob ą suche składniki. Na początku miksujemy mikserem a później należy dokończyć wyrabianie ciasta rękoma. Formujmy kulę i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut. Później z ciasta formujemy małe kulki wielkości mniejszych orzechów włoskich i układamy na blaszce wyłożonej papierem w odległości ok 3-4 cm jedno ciasto od drugiego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 minut. Gorące ciastka obtoczyć w cukrze pudrze.
![Rosyjskie ciasteczka Rosyjskie ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rosyjskie-ciasteczka-197182.jpg)
![Rosyjskie ciasteczka Rosyjskie ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rosyjskie-ciasteczka-197183.jpg)
![Rosyjskie ciasteczka Rosyjskie ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rosyjskie-ciasteczka-197184.jpg)
![Rosyjskie ciasteczka Rosyjskie ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rosyjskie-ciasteczka-197185.jpg)