iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

Składniki:

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Roszponka z dzikim ryżem i indykiem
Udziec z indyka gotujemy z przyprawą uniwersalną do miękkości. wywar zostawiamy ,możemy użyć go do zupy .Po ugotowaniu kroimy mięso na mniejsze kawałki. Roszponkę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ryz dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Robimy sos mieszamy dobrej jakości olej rzepakowy z sokiem z cytryny w stosunku 2;1 , dodajemy wyciśnięty czosnek i sól do smaku -mieszamy . Na talerzach układamy ryż polewamy go odrobiną sosu . Nakładamy sałatę a na nią mięso indyka . Kropimy całość sosem.