czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Roszponka z fenkułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fenkuł jest bardzo aromatyczny i jeśli ktoś lubi smak i zapach anyżu koniecznie powinien wypróbować go w swojej kuchni :)

Roszponka z fenkułem

Składniki:

Roszponka z fenkułem

 

  • 50 g roszponki (ok. 1/2 opakowania)
  • 1 pomidor
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 fenkułu
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Roszponka z fenkułem
Roszponkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i porwać.

Z rzodkiewki odciąć końcówki, umyć i pokroić w plasterki, pomidora obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w kostkę, a fenkuł poszatkować lub drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jogurt i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

sałatka