Sposób przygotowania:
Roszpunka z orzechami włoskimi
Roszpunkę dobrze myjemy suszymy w wirówce do sałaty i układamy na półmisku .Orzechy włoskie obieramy i lekko siekamy . Ser kozi kruszymy . Pomidorka myjemy wycieramy i kroimy w ćwiarteczki ,usuwamy pestki . Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w plasterki . Na roszpunce układamy ogórki i pomidorki do okoła talerza .Roszpunkę posypujemy kozim serem ,następnie orzechami . Robimy sos . Do oliwy ok 2 łyżki oliwy dodajemy ok 1 łyżki wody ,1/2 łyżeczki miodu i 1łyzeczki musztardy i sporo pieprzu .Sos dokładnie mieszamy można dodać odrobinę soku z limonki i znów wymieszać .Takim sosem polewamy sałatkę .Podajemy