IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

róża z masła

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pomysł jak efektownie podać masło na uroczystości

róża z masła Więcej zdjęć (2)

Składniki:

róża z masła

 

  • 1 kostka masło,
  • do dokoracji papryka,
  • do dekoracji natka piertuszki

 

Sposób przygotowania:

róża z masła
Masło wyciągnąć na kilka godzin z lodówki aby zmiękło, następnie uformować wałek (coś na kształt osełki). Włożyć do lodówki na około godziną by było twarde. Wyciągnąć z lodówki i postawić pionowo na talerzyku. Łyżeczkę od herbaty moczyć w gorącej wodzie i od dołu formować listki jeden przy drugim mając łyżeczkę skierowaną ku dołowi. Ozdobić kawałkami papryki i natką pietruszki.
róża z masła
dekoracja z papryki i natki pietruszki dodaje koloru