Sposób przygotowania:
Różana sałatka z buraczków
Buraki upiekłam - każdego zawinęłam w folię aluminiową, stroną matową na zewnątrz, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180st. C na ok. godzinę - czas zależy od wielkości buraków.Po upieczeniu ostudziłam je, obrałam ze skórki i ostrym nożykiem ścinałam miąższ dookoła tak jakbym obierała z następnych skórek. Długie paski warzywa włożyłam do miski i załam marynatą sporządzoną z oleju, octu, soli i konfitury - odstawiłam do lodówki na ok. godzinę. Podając zwinęłam paski na kształt kwiatków, ułożyłam na talerzach i przybrałam listkami natki. Do obierania, krojenia i zwijania pasków buraka radzę założyć rękawiczki!
darmiona
edytaha
-Natka-
edytaha
Kiedy tylko je zobaczyłam, postanowiłam, że podam takie na pierwszy proszony obiad na nowym mieszkaniu :) Powaliły mnie na kolana :)
jaNina
marietta
msewka
Baszka469
dayzi
Bernadetta
Pyza
msewka
Zwykłe buraczki powiadasz? Chyba żartujesz.One są na prawdę super.