Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Róże z masłem kokosowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Różyczki z masłem i mleczkiem kokosowym są oryginalne, aromatyczne i bardzo smaczne. Z takiego ciasta można wykrawać ciasteczka o dowolnych wzorach.

Róże z masłem kokosowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Róże z masłem kokosowym

 

  • 25 dag mąki tortowej
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki masła kokosowego
  • 2 łyżki mleczka kokosowego

 

Sposób przygotowania:

Róże z masłem kokosowym
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać żółtka, masło i mleczko kokosowe, siekać do połączenia się składników. Następnie zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15-20 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i małą szklaneczką wykrawać krążki. Układać po 5 krążków zakładając jeden na drugi. Zwinąć, przekroić na pół i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, delikatnie rozwinąć płatki róż. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. 
Róże z masłem kokosowym
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z przygotowanymi składnikami
Róże z masłem kokosowym
Zagnieść ciasto schłodzić rozwałkować i wykrawać krążki
Róże z masłem kokosowym
Układać po 5 krążków zwinąć i przekroić na pół
Róże z masłem kokosowym
Ułożyć na przygotowanej blaszce lekko rozwinąć płatki róż