janczakowieaa

janczakowieaa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rożki francuskie wytrawne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, efektowna i smaczna potrawa, dodatek do zup lub samodzielne danie.

Rożki francuskie wytrawne

Składniki:

Rożki francuskie wytrawne

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 2 pasztety DROP z kaczki,
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego,
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Rożki francuskie wytrawne
1. Z ciasta wyciąć kwadraty, położyć łyżeczkę pasztetu, skleić brzegi, tak by powstał trójkąt. 2. Trójkąty posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać słonecznikiem. 3. Piec 15-20 minut, na złoto. 4. Podawać z czerwonym barszczem.