marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Różnokolorowy deser lodowy Milano.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Lody rozpakować i drążarką nabierać kulki lodowe po sześć sztuk do każdej miseczki waflowej,kremówkę ubić na sztywno i dekorować desery.

Różnokolorowy deser lodowy Milano.

Składniki:

Różnokolorowy deser lodowy Milano.

 

  • 6 opakowań lodów o różnych smakach(straciatella,bacia,zabajone,
  • miętowo-czekoladowe,brzoskwinia,cappuccino),
  • 8 miseczek waflowych,
  • kremówka 12%,
  • Fix do kremówki,
  • polewa do lodów i deserów,np.adwokatowa.

Sposób przygotowania:

Różnokolorowy deser lodowy Milano.
Sześć różnych gatunków lodów rozpakować z wieczek i nabierać
łyżką do lodów gałki i nakładać po sześć różnych gałek do mise-
-czek waflowych.Kremówkę 12% ubić z Fixem do śmietany bitej
na sztywno i dekorować kolejno desery lodowe.Przed podaniem o-
-blewać polewą choćby adwokatową.

Tagi:

lody deser desery