Sposób przygotowania:
Różowy chłodnik z zielonym czosnkiem
W dużej misce mieszamy z sobą kefir i jogurt naturalny .3 łyżki barszczu czerwonego w proszku rozpuszczamy w 1/2 goracej wody mieszamy do rozpuszczenia chłodzimy.Można użyć sok z buraków Zimny barszcz dodajemy do kefiru i jogurtu mieszamy dobrze.Koperek ,natkę i zielony czosnek myjemy osuszamy siekamy dodajemy do miski. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce duże oczka i dodajemy do chłodnika. Doprawiamy sola ,pieprzem.Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ,obieramy i studzimy . Podajemy chłodnik z jajkiem na twardo.
evita0007
zbysiowa
iwa643
wczoraj jadłam a teraz jak patrze to znów mi się chce :0
edytaha
Trzeba zrobić powtórkę, na taki upał jak znalazł :)