Sposób przygotowania:
Rukola w miodowo imbirowym sosie z chili
Rukolę i świeży szpinak wypłucz dobrze w chłodnej wodzie by wypłukac z niego piasek. Zielenine przełóż do szuszarki do sałaty i odwiruj (musi pozostać sucha by sos z niej nie spłynął). Rzodkiewki umyj, lekko oszusz i pokrój w ćwiartki. Szpinak i rukolę przełóż do salaterki. Do zieleniny dodaj rzodkiewki. Płatki migdałowe upraż na suche patelni (do czasu aż zaczną łądnie pachnięć i lekko zbrązowieją. Posyp nimi sałatkę. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do zakręcanego słoiczka wlej oliwę, ocet, miód i słodki sos chili, dodaj imbir. Zakręć i wszystko potrząsaj. Sosem polej sałatkę i wszystko wymieszaj.