alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Rukola z gruszką i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę koloru i egzotyki na talerzu. Rukola w połączeniu z słodkimi owocami i słonym serkiem ma wyjątkowy smak.

Rukola z gruszką i granatem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rukola z gruszką i granatem

 

  • 0,5 opakowania rukoli
  • 0,5 gruszki
  • owoc granatu
  • ser sałatkowy w zalewie
  • Sos
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Rukola z gruszką i granatem
Sos: Miód,olej, musztardy sok z cytryny energicznie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie wymieszać. Rukolę opłukać i pozostawić na sicie do odsączenia. Gruszkę obrać z skórki pokroić w paski. Przygotować 2-4 łyżki ziarenek granatu. Ser odsączyć z zalewy. Rukolę przełożyć do miski polać połową sosu wymieszać i przełożyć na talerz. Na górę rozłożyć pokrojone gruszki, ziarenka granatu polać sosem i na końcu ułożyć kosteczki sera sałatkowego. Podać bezpośrednio po przygotowaniu. 
Rukola z gruszką i granatem
rukolę opłukać odsączyć na sicie, przełożyć do miski polać sosem i wymieszać
Rukola z gruszką i granatem
gruszkę obrać z skórki i pokroić w paseczki
Rukola z gruszką i granatem
składniki sosu energicznie wymieszać i doprawić do smaku