Ruloniki z szynki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ruloniki z szynki wspaniale smakują i wyglądają;-)))

Ruloniki z szynki

Składniki:

Ruloniki z szynki

 

  • 300 g szynki konserwowej
  • 15 szparagów konserwowych
  • 6 jajek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki
Szparagi osączyć i przekroić na pół. Cebulę posiekać, osolić i odcisnąć. Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać i wymieszać z majonezem i cebulą, doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić na cienkie plasterki. Każdy kawałek posmarować masą jajeczną, ułożyć połówki szparagów, ciasno zwinąć i przebić wykałaczką.