mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ruloniki z szynki z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ruloniki wspaniale nadają się na przyjęcia

Ruloniki z szynki z fasolką szparagową

Składniki:

Ruloniki z szynki z fasolką szparagową

 

  • 6 kwadratowych plastrów gotowanej szynki wieprzowej
  • 20 dag żółtej fasolki szparagowej
  • pół strąka czerwonej papryki
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki z fasolką szparagową
Fasolkę przebrać, odciąć końcówki, umyć. Do garnka wlać 1L wody, zagotować, posolić i wrzucić fasolkę, gotować na półtwardo. Ugotowaną fasolkę osączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki grubości fasolki szparagowej. Szczypiorek umyć, osuszyć. Na każdym plasterku szynku ułożyć po 3 strąki fasolki i dwa paseczki papryki. Każdy rulon szynki zwinąć i związać dekoracyjnie szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i podawać.