Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rulonki szynkowe z serkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Idziemy na sylwestra do znajomych i te ruloniki na pewno przygotuję.

Rulonki szynkowe z serkiem

Składniki:

Rulonki szynkowe z serkiem

 

  • 6 dużych plastrów szynki konserwowej z bloku,
  • 30dag.tłustego twarogu,
  • 10dag.śmietanki 36%,
  • 4 łyżki tartego chrzanu ze słoika,
  • 1szkl.bulionu warzywnego z kostki,
  • 150ml.białego wytrawnego wina,
  • 1 łyżka żelatyny,
  • 1 łyżka posiekanych ziół,
  • 1 łyżka marynowanych cebulek perłowych,
  • sok 1 z cytryny,
  • sól i pieprz,
  • sos tatarski

Sposób przygotowania:

Rulonki szynkowe z serkiem
Twaróg przetrzeć przez sito i utrzeć z chrzanem,doprawić łyżeczką soku z cytryny,solą i pieprzem.Następnie połączyć z ubitą kremówką.Plastry szynki posmarować przygotowaną masą i zwinąć w ruloniki.Bulion warzywny zagotować,wsypać żelatynę,mieszać do rozpuszczenia,wystudzić,do galaretki wlać wino,pozostały sok z cytryny oraz posiekane zioła.kilka łyżek galaretki wlać na półmisek,zastudzić,ułożyć na niej ruloniki,posmarować je tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia.Przed podaniem udekorować sosem tatarskim i marynowanymi perłowymi cebulkami.