ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Rumiany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kalafior z patelni z przyprawami

Rumiany kalafior Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rumiany kalafior

 

Sposób przygotowania:

Rumiany kalafior
Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka z gotującą się, osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Podsmażamy aż kalafior się delikatnie zrumieni i posypujemy pieprzem ziołowym ,papryką, bułką tartą i podsmażamy jeszcze 3 minuty. Smacznego :)
Rumiany kalafior
kalafior gotujemy do miękkości ale uwazamy zeby go nie rozgotować
Rumiany kalafior
następnie wrzucamy kalafiora na patelnię
Rumiany kalafior
i dodajemy przyprawy i podsmażamy dalej

Tagi:

tarta kalafior