Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rumowe babeczki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mini serniczki to dobry sposób na smaczny i szybki dodatek do kawy.

Rumowe babeczki serowe

Składniki:

Rumowe babeczki serowe

 

  • 1/2 kg sera śmietankowego
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka aromatu rumowego
  • 4 białka
  • 2 łyżki rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Rumowe babeczki serowe
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Ser wyłożyć do miseczki, dodać aromat, rodzynki oraz sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Foremki babeczek posmarować olejem, napełnić masą serową, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 20 minut. Po 20 minutach zmniejszyć temperaturę na 170 stopni i piec jeszcze przez 10 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika, ostudzić. Podawać z sosem owocowym.

Tagi:

sery ser