Sposób przygotowania:
Zupa dyniowo-jabłkowa
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wagę podałam już po oczyszczeniu, podobnie z dynią. Obraną i oczyszczoną dynię pokroić na kawałki i wrzucić z jabłkiem do garnka. Zalać szklanką wody i gotować do miękkości dyni. Mleko zagotować z laską wanilii i odstawić (warto zrobić to nawet dzień wcześniej). Gdy dynia będzie miękka, mleko wraz z wanilią przelać do garnka. Gotować kilka minut razem. Wyjąć laskę wanilii, zupę zmiksować na krem. Dosłodzić do smaku fruktozą (można użyć innego cukru). Dolać śmietankę i zagotować. Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać łyżkę masła i fruktozę, smażyć chwilę. Posypać porcje zupy i podawać.
anemon
Alex_M
dzięki :)