Sposób przygotowania:
Rurki do napełniania kremem
Do miski wsypujemy mąkę, wybijamy jajka. Cukier waniliowy wysypujemy na jajka by dodał słodyczy i aromatu. Margarynę (najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki by była miękka wtedy lepiej nam się wgniecie) kroimy na kawałki i wgniatamy w mąkę. Dodajemy również śmietanę. Zagniatamy ciasto do momentu połączenia wszystkich składników,jeśli jest zbyt rzadkie do dosypujemy mąki. Dzielimy na trzy części. Jedną pozostawiamy do rozwałkowania a pozostałe przykrywamy ściereczką by nie obeschły i odkładamy na bok. Wałkujemy dość cienki placek, który kroimy na pasy o szerokości ok.1 cm. Na metalowe rurki nawijamy ciasto na ukos by formowały nam się prawdziwe rurki. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 175*C i wstawiamy rurki na ok 25 min (muszą być lekko rumiane). Tak postępujemy z kolejnymi porcjami ciasta aż do zużycia całego. Rurki możemy napełniać dowolnym kremem. Warto je obsypać cukrem pudrem ponieważ do ciasta nie dajemy cukru by nam się nie paliło podczas pieczenia.