Sposób przygotowania:
Rurki imbiroweMasło, cukier i miód rozpuścić dodając sok cytryny i brandy. Do gorącej masy dodać przesianą mąkę z imbirem. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto jest dosyć rzadkie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać małą łyżeczką maczaną w zimnej wodzie niewielkie porcje ciasta zachowując dość duże odstępy (ciasto się rozleje w piecu). Piec w temperaturze 190 stopni aż brzegi się zrumienią (środki mogą być jaśniejsze). Przygotować tyle patyczków do szaszłyków ile jest placków na blaszce. Ciasteczka wyjąć z pieca i od razu zdejmować nożem z blachy i zawijać na patyczku. Kiedy rurki stwardnieją (ostygną) wyjąć patyczki.
SMACZNEGO!
UWAGA!
Gdyby ciasteczka zanadto stwardniały można je włożyć na chwilkę do piekarnika (staną się znowu miękkie).