marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rurki waflowe z nadzieniami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rurki waflowe wyjąć z opakowania,wyłożyć na półmisek i przygoto- -wać różne nadzienia do rurek,np.bakalie zmieszać z serkiem i nadziewać.

Rurki waflowe z nadzieniami.

Składniki:

Rurki waflowe z nadzieniami.

 

  • 1 duże opakowanie gotowych rurek waflowych,
  • Masa budyniowa:
  • 1 torebka budyniu śmietankowego lub innego,
  • 1/4 l.mleka.
  • Masa serowa z toffi:
  • 1 duże opakowanie serka mascarpone,
  • sos toffi.
  • Masa bakaliowa:
  • 1 opakowanie serka "Filadelfia",
  • garstka rodzynek,krokantu orzechowego i płatków migdałowych.

Sposób przygotowania:

Rurki waflowe z nadzieniami.
Rurki wyjąć z opakowań,wykładając je na szeroki półmisek,a nastę-
-pnie przygotowywać nadzienia z budyniu,tzn.ugotować budyń wg.
przepisu na odwrocie,ostudzić i nadziewać po kilka rurek tymże na-
-dzieniem.Kolejną masę sporządzić z mieszaniny mascarpone i sosu toffi-wystarczy naparstek sosu.Wymieszać i nadziewać szprycą kolejne pięć rurek,odkładając na półmisek.Migdały sparzyć,
obrać i posiekać na płatki,rodzynki opłukać,osączyć,potem wraz z
krokantem z orzechów laskowych wsypać po trochu do serka i wym-
-ieszać i nadziewając resztę rurek.