Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Ciasto półfrancuskie:
Mąkę przesiać, dodać schłodzone masło, posiekać na stolnicy. Dodawać stopniowo śmietanę, ciasto zagnieść, dokładnie wyrobić. Po dokładnym wyrobieniu ciasta włożyć na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować, pokroić w paski 2, 3 cm. Paski nawinąć na rurki, posmarować jajkiem z jednej strony, posypać cukrem i piec na złoty kolor około 20-25 minut.
Krem:
Ubić śmietankę z przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodać galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody i wystudzoną. Dalej miksować.
Nadziać rurki najlepiej na stojąc i odstawić na pół godziny do lodówki. Najlepsze za jakiś czas jak zmiękną.
Mąkę przesiać, dodać schłodzone masło, posiekać na stolnicy. Dodawać stopniowo śmietanę, ciasto zagnieść, dokładnie wyrobić. Po dokładnym wyrobieniu ciasta włożyć na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować, pokroić w paski 2, 3 cm. Paski nawinąć na rurki, posmarować jajkiem z jednej strony, posypać cukrem i piec na złoty kolor około 20-25 minut.
Krem:
Ubić śmietankę z przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodać galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody i wystudzoną. Dalej miksować.
Nadziać rurki najlepiej na stojąc i odstawić na pół godziny do lodówki. Najlepsze za jakiś czas jak zmiękną.