Sposób przygotowania:
Rurki z kremem HOMARY
Płaty ciasta francuskiego kroję na paski o szerokości ok. 3cm. Smaruję je rozbełtanym jajkiem. Paski nawijam spiralnie na blaszane rurki tak, aby powstały 3 waratwy. Blache wykładam papierem do pieczenia, układam na niej rurki, wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 190stop. C i piekę ok. 15min, aż się zarumienią. Kiedy ostygną, zsuwam delikatnie z metalowych rurek. Ubijam białka ze szczyptą soli i 4g cukru. Pozostały cukier rozpuszczam w rondelku z 4 łyżkami wody. Kiedy będzie ciepły, powoli dodaję pianę z białek. Masę ubijam mikserem, aż zupełnie wystygnie. Gotowy krem przekładam do rękawa cukierniczego z długą i szeroką końcówką. Krem wyciskam do rurek. Wierzch gotowych rurek posypuję cukrem pudrem lub gruboziarnistym cukrem. Jeszcze gorące podaje na stół.