aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Rurki z kremem (bitą śmietaną)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszne rurki z kremem, lepsze od kupnych

Rurki z kremem (bitą śmietaną) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z kremem (bitą śmietaną)

 

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem (bitą śmietaną)
Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, margaryna, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej, Gdy ciasto się klei do rąk, podsypujemy mąką. Tak wyrobione ciasto wkładamy w foliowy woreczek i wkładamy na 20 minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy 2 cm paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut.

Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Nadziewamy rurki bitą śmietaną przy użyciu szprycy.
Rurki z kremem (bitą śmietaną)
foremki smarujemy tluszzcem i posypujemy bulka tarta
Rurki z kremem (bitą śmietaną)
foremki owijamy 2 cm paskami ciasta dookola
Rurki z kremem (bitą śmietaną)
rurki pieczemy w wpiekarniku przez 20 minut
Rurki z kremem (bitą śmietaną)
jeszcze cieple sciagamy z foremek i nadziewamy