Sposób przygotowania:
Rurki z kremem malinowym
Wszystkie składniki na ciasto dajemy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dajemy do lodówki, aby dobrze się schłodziło. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, tniemy w paski i zawijamy na posmarowane tłuszczem rureczki. Układamy na blaszce i pieczemy w gorącym piekarniku na złoty kolor. Jak są już upieczone ściągamy z foremek i odstawiamy, aby ostygły. MASA; Budyń gotujemy z 1,5 szkl. mleka, studzimy. Masło ucieramy z cukrem na puszysto, następnie dalej ucierając dodajemy żółtko i po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy parę kropelek olejku. Przygotowaną masą napełniamy rurki. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
misia14
motorek70
Do tych rurek dodałem pomarańczowy
kasiunia.1981
motorek70
motorek70
Jeżeli widzę, że ciasto jest luźne dodaję więcej mąki.