LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Rurki z zielonym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie .

Rurki z zielonym sosem

Składniki:

Rurki z zielonym sosem

 

  • makaron pszenny razowy rurki 500g*ALCE NERO*BIO (użyjmy 40 dag tylko)
  • 10 dag rukoli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 15 dag pestek dyni lub słonecznika łuskanego
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z zielonym sosem
Rukolę i pietruszkę wypłukać i osuszyć, drobno posiekać razem z czosnkiem. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju, posolić. Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem, posypać pieprzem, parmezanem i prażonymi pestkami dyni lub słonecznika.

Tagi:

makaron dynia