Sposób przygotowania:
Rurki ze śmietaną i serem mascarpone
Do miski wsypujemy mąkę ( przesiałam ją ). Dodajemy śmietanę cukier waniliowy i margarynę pokrojoną. Włączamy mikser ( hak ma być ) i miksujemy do połączenia składników . Zagniatamy ciasto i zawijamy w folie spożywczą i do lodówki na 2 godzinki . Pokroiłam ciasto na mniejsze porcje. Wałkowałam na 5 mm i kroiłam paski 1,5 centymetrowe. Rurki wysmarowałam margaryną i obwijałam paskami od chudszej części po grubszą . Smarowałam rozbełtanym białkiem wierzch rurek i posypywałam cukrem. Piekłam 20 minut w 170 stopniach. Ubiłam śmietanę z żelem dekoracyjnym na zimno o smaku malin i dodałam serek mascarpone , wymieszałam. Napełniłam rękaw masa i nadziewałam rurki . Wyszły przepyszne. Wyszło mi 30 szt.
zbysiowa
lalunia
Nie sądziłam , że to takie proste. Jednak się przekonałam i zrobiłam.
Dinah