Sposób przygotowania:
Ruski tort naleśnikowy
Do miski wbić jajka, wlać mleko i wodę, wsypać mąkę i zmiksować. Odstawić na 10 minut, ponownie zmiksować.
Z ciasta usmażyć naleśniki, bez dodatku tłuszczu.
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ugnieść tłuczkiem. Cebulę posiekać, usmażyć na oleju, przestudzić. Cebulę wrzucić do ziemniaków, dodać twaróg, doprawić przyprawą naturalną i pieprzem. Wrzucić 3/4 posiekanego szczypiorku. Wymieszać. Na dużym talerzu ułożyć naleśnika, nałożyć czubatą łyżkę farszu, rozsmarować. Następnie znów naleśnik i znów farsz, aż do wykończenia składników. Dłonią delikatnie wyrównać.
Tort podgrzać w mikrofalówce (można także w piekarniku) pokroić w trójkąty, polać kwaśną śmietaną i posypać odłożonym szczypiorkiem.
Z ciasta usmażyć naleśniki, bez dodatku tłuszczu.
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ugnieść tłuczkiem. Cebulę posiekać, usmażyć na oleju, przestudzić. Cebulę wrzucić do ziemniaków, dodać twaróg, doprawić przyprawą naturalną i pieprzem. Wrzucić 3/4 posiekanego szczypiorku. Wymieszać. Na dużym talerzu ułożyć naleśnika, nałożyć czubatą łyżkę farszu, rozsmarować. Następnie znów naleśnik i znów farsz, aż do wykończenia składników. Dłonią delikatnie wyrównać.
Tort podgrzać w mikrofalówce (można także w piekarniku) pokroić w trójkąty, polać kwaśną śmietaną i posypać odłożonym szczypiorkiem.
Jagodowa
Magdalena88
marietta