Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Quesadile z chorizo i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i prosty przepis na danie, które można zaserwować na śniadanie, lunch lub kolację. Quesadile z chorizo i ciecierzycą smakuje wyśmienicie!

Quesadile z chorizo i ciecierzycą

Składniki:

Quesadile z chorizo i ciecierzycą

 

  • ½ chorizo

 

  • ½ cebuli, posiekana

 

 

 

 

 

  • 2 tortille

 

  • 1 łyżka serka kremowego

 

  • 1 łyżeczka mielonego kminu

 

  • 4-5 kawałków sera cheddar

Sposób przygotowania:

Quesadile z chorizo i ciecierzycą
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojoną kiełbasę chorizo wraz z cebulą i czosnkiem. Dodaj osuszoną ciecierzycę. Dopraw kuminem i zamieszaj. Podgrzewaj pod przykryciem.

Jedną tortillę wysmaruj kremowym serkiem i posyp mielonym kuminem. Przesyp mieszankę chorizo z ciecierzycą i przykryj drugim plackiem. Przełóż na patelnię i podsmażaj. Ściągnij wierzchni placek i dodaj ser. Obróć całą quesadillę na drugą stronę i podgrzewaj do uzyskania złotego koloru.

Na małej patelni usmaż jajko sadzone. Ściągnij quesadillę i na wierzch przełóż jajko. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network