Sposób przygotowania:
Quesadile z chorizo i ciecierzycą
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojoną kiełbasę chorizo wraz z cebulą i czosnkiem. Dodaj osuszoną ciecierzycę. Dopraw kuminem i zamieszaj. Podgrzewaj pod przykryciem.
Jedną tortillę wysmaruj kremowym serkiem i posyp mielonym kuminem. Przesyp mieszankę chorizo z ciecierzycą i przykryj drugim plackiem. Przełóż na patelnię i podsmażaj. Ściągnij wierzchni placek i dodaj ser. Obróć całą quesadillę na drugą stronę i podgrzewaj do uzyskania złotego koloru.
Na małej patelni usmaż jajko sadzone. Ściągnij quesadillę i na wierzch przełóż jajko. Smacznego!
Przepis z Polsat Food Network
Jedną tortillę wysmaruj kremowym serkiem i posyp mielonym kuminem. Przesyp mieszankę chorizo z ciecierzycą i przykryj drugim plackiem. Przełóż na patelnię i podsmażaj. Ściągnij wierzchni placek i dodaj ser. Obróć całą quesadillę na drugą stronę i podgrzewaj do uzyskania złotego koloru.
Na małej patelni usmaż jajko sadzone. Ściągnij quesadillę i na wierzch przełóż jajko. Smacznego!
Przepis z Polsat Food Network