margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Ruskie kuleczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Został mi farsz z pierogów ruskich i wyszły z tego ruskie kuleczki.

Ruskie kuleczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ruskie kuleczki

 

Sposób przygotowania:

Ruskie kuleczki
Ziemniaki i ser zmielić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać delikatnie posolić i popieprzyć zeszklić na maśle. Dodać do sera i ziemniaków, wszystko dokładnie wymieszać. Jajko rozmącić z odrobiną soli. Z ziemniaczanej masy kulać kuleczki obtaczać je w jajku i bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sałatką lub jako przekąskę. Smacznego.
Ruskie kuleczki
Etap 1
Ruskie kuleczki
Etap 2