Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z sosem pomidorowym
Pieczarki podsmażyć z cebulą, dodać szpinak, pomidory suszone, oliwki, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek.
Filet z kurczaka rozbić, oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Nałożyć farsz z pieczarek. Podsmażyć. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować 20 minut.
Wyjąć roladki, do garnka z bulionem dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, słodką paprykę, włożyć roladki. Sos zagęścić mąka ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
Filet z kurczaka rozbić, oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Nałożyć farsz z pieczarek. Podsmażyć. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować 20 minut.
Wyjąć roladki, do garnka z bulionem dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, słodką paprykę, włożyć roladki. Sos zagęścić mąka ziemniaczaną wymieszaną z wodą.