Sposób przygotowania:
Ciasto słodki prezesPrzygotowanie masy
Trzy szklanki mleka gotujemy, a w jednej szklance mleka rozrabiamy trzy budynie z sześcioma łyżkami cukru. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aż zgęstnieje, studzimy.
Przygotowanie masy
Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
układanie ciastek
Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku.
smarowanie masą
Ciastka smarujemy cienko 1/3 masy kajmakowej.
posypywanie ryżem
. Posypujemy połową ryżu preparowanego.
wykładanie masy
Następnie wykładamy połowę masy budyniowej.
układanie ciastek
Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku, 1/3 masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej.
masa
Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową.
przygotowanie masę śmietankowej
Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone .
wykładanie masy
Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą.
ETAP 11:
Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.